+31 (0499) 84 21 58 welkom@lions-security.nl

Brandmeldinstallaties

Bij ons staat uw veiligheid centraal. Wij begrijpen dat de bescherming van levens en eigendommen tegen brand een absolute prioriteit is. Daarom zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige brandmeldinstallaties die voldoen aan de strengste normen. Of u nu een eenvoudig conventioneel systeem nodig heeft of op zoek bent naar geavanceerde adresseerbare oplossingen, wij bieden een breed scala aan producten om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Maar onze dienstverlening gaat verder dan alleen het leveren van producten. Wij bieden ook professionele installatie en onderhoud, evenals uitgebreide training en ondersteuning, om ervoor te zorgen dat u volledig bent uitgerust om te reageren in geval van een brand. Neem contact met ons op en laat ons uw veiligheid naar een hoger niveau tillen.

Wetten en normen voor brandmeldinstallaties

NEN 2654-1: Deze Nederlandse norm beschrijft de eisen voor het beheer, de controle en het onderhoud van brandmeldinstallaties. Volgens deze norm moet een brandmeldinstallatie minimaal één keer per jaar worden geïnspecteerd door een gecertificeerde inspecteur.

Bouwbesluit 2012: In het Bouwbesluit 2012 zijn de minimale eisen opgenomen waaraan een brandmeldinstallatie in Nederland moet voldoen. Het bepaalt onder andere wanneer en in welke gebouwen een brandmeldinstallatie verplicht is.

NEN 2535: De NEN 2535 is de Nederlandse norm voor het ontwerpen, installeren, opleveren en onderhouden van brandmeldinstallaties. Het definieert bijvoorbeeld de eisen voor automatische brandmelders en handbrandmelders.

Certificering: In Nederland moet een bedrijf dat brandmeldinstallaties installeert, gecertificeerd zijn volgens de regeling Brandmeldinstallaties 2011 (BMI 2011) of de regeling Brandmeldinstallaties 2002 (BMI 2002).

Europese Normen: Naast de nationale normen zijn er ook Europese normen waaraan brandmeldinstallaties moeten voldoen, zoals de EN 54-serie voor branddetectie- en brandalarmsystemen.

Brandweer: De plaatselijke brandweer heeft ook bepaalde eisen waaraan een brandmeldinstallatie moet voldoen. Deze kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het type gebouw.

Het is belangrijk om op te merken dat de exacte eisen en normen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie en het type gebouw. Voor advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen.

Betrouwbare detectie

Onze brandmeldinstallaties zijn uitgerust met geavanceerde sensoren en detectietechnologieën. Ze kunnen vroegtijdig rook, hitte en andere tekenen van brand detecteren, zodat u snel kunt handelen en de juiste maatregelen kunt nemen om levens en eigendommen te beschermen.

Kwaliteit en naleving

We werken alleen met gerenommeerde fabrikanten die hoogwaardige producten leveren die voldoen aan de relevante normen en voorschriften. Onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een vakkundige en professionele installatie, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw brandmeldinstallatie optimaal functioneert.

Snelle respons

In het geval van een brandalarm is het cruciaal dat de juiste personen onmiddellijk op de hoogte worden gesteld. Onze systemen zorgen voor een snelle en betrouwbare overdracht van alarmmeldingen naar de juiste hulpdiensten, zodat zij snel ter plaatse kunnen zijn.

Onderhoud en service

Een brandmeldinstallatie vereist regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat deze te allen tijde operationeel is. We bieden uitgebreide onderhoudsprogramma’s en snelle respons bij eventuele storingen. U kunt vertrouwen op onze deskundige technici om uw systeem in topconditie te houden.

Uitgebreide oplossingen

Of u nu een klein kantoor, een winkelcentrum of een groot industrieel complex hebt, we hebben de expertise om brandmeldinstallaties te ontwerpen en te installeren die perfect passen bij uw specifieke omgeving. We bieden een breed scala aan producten en systemen om aan uw behoeften te voldoen.

Persoonlijk Advies

Lions Security maakt een afspraak voor een bezoek op locatie

Jouw Wensen

Ter plekke inventariseert Lions Security de risico’s en uw persoonlijke wensen

Visuele Opzet

Lions Security maakt een visuele opzet die Lions Security met je doorspreekt

Offerte Op Maat

Lions Security maakt tijdens de afspraak een offerte op maat